Składniki (dla 4 osób)
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 400 g pokrojonej w kostkę piersi z kurczaka
- 200 g mrożonego groszku
- 200 g kukurydzy z puszki ( najlepiej odcedzonej )
- 700 g przecieru pomidorowego ( może być ten ze słoiczka )
- 25 g otrębów
- 150 g bułki tartej
Sposób przygotowania
Na dużej patelni rozgrzewamy olej rzepakowym podsmażamy kawałki kurczaka ( około 5 minut). Dodajemy warzywa i dusimy je razm 2 minuty. Dodajemy przecier pomidorowy i doprowadzamy go do wrzenia na patelni, gotujemy 3 minuty, aż kurczak zrobi się miękki. Przekładamy potrawę do żaroodpornego naczynia. Posypujemy otrębami i bułkom tartą i pieczemy w piekarniku około 10 minut ;)
Moja rodzina bardzo lubi tą potrawę i często jest w naszym domu przyrządzana, sądzę, że to jedna z lepszych potraw w której używamy oleju rzepakowego ;)
Przepis poznaliśmy ze strony ofeminin.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz